Wednesday, November 10, 2010

Pakuranga Renovation – Organon Architecture [updated]

Boyes-Sketch_Plan_003-02 Here’s an interesting project I’ve been working on recently—renovation designs for an existing house in Pakuranga—making a ‘full house’ out of one that presently closes itself off to its site, and opening it out to light, to sun and to the entire site and beyond.Boyes-Sketch_Plan_003-Structure01 In essence, it involves the surgical insertion of a new steel and concrete upper floor over an existing one-storey, flat-roofed house (above), to add extra accommodation, and give a new double-height lounge (below).

Boyes-Sketch_Plan_003-Lounge It’s been fun to work on. And should be great to live in.

(Cross-posted at the Organon Architecture Blog)

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Mark Hubbard said...

What's the idea behind that big arm structure that reaches out from the top photo to the (pavement?)

11/11/2010 08:07:00 am  
Anonymous Jameson said...

Gorgeous, PC. Would love to see the *before* shot.

11/11/2010 10:10:00 am  
Blogger Sam P said...

That's good looking work PC. Pakuranga could use lots more of it. :)

11/11/2010 10:38:00 pm  

Post a Comment

Respond with a polite and intelligent comment. (Both will be applauded.)

Say what you mean, and mean what you say. (Do others the courtesy of being honest.)

Please put a name to your comments. (If you're prepared to give voice, then back it up with a name.)

And don't troll. Please. (Contemplate doing something more productive with your time, and ours.)

<< Home